logo

Fotografie de portret cu Canon EF 85mm f/1.4 IS L USM

fotograf-fine-art-portret-brasov-bucuresti

Îmi plac obiectivele cu diafragmă deschisă, sharp la deschiderea maximă și cu focus rapid. Sunt lucruri importante pentru mine, deoarece fotografiez de regulă la deschiderea maximă a diafragmei, iar pentru că fotografiez des copii, este esential ca focusul să fie făcut repede.
Un plus ce mi l-a adus obiectivul Canon EF 85mm f/1.4 IS L USM a fost faptul că obiectivul are un sistem optic de stabilizare cu 4 stopuri, iar cum eu fotografiez fără trepied, lucrul acesta mă ajută foarte mult.
Am avut ocazia să fotografiez timp de 3 ore cu obiectivul acesta, în cadrul unui eveniment fotografic organizat în Cluj Napoca.

Am început ședința foto într-o seră din grădina botanică din Cluj Napoca, spre finalul programului. Lumina nu era cea mai potrivită, însă cu ISO ridicat și ajutorul stabilizării de imagine, fotografiile au putut fi făcute fără dificultate. Am fotografiat bineînțeles cu diafragma la 1.4, doar la fotografia în care sunt ambele modele am folosit diafragma la f2.

2

4

fotograf-fine-art-portret-brasov-bucuresti5

M-am folosit de plantele din seră pentru a pune in valoare modelele, fotografiindu-le împreună sau separat. Calitatea imaginii este impecabila, chiar dacă lumina nu a fost cea mai bună.
Partea a doua a ședinței foto am făcut-o in grădinile din jurul serei, aducând în compoziția fotografiilor plantele găsite acolo.
Afară am fotografiat exclusiv cu diafragma la 1.4, pentru a profita de bokehul fantastic pe care îl oferă noul obiectiv Canon 85 mm f/1.4 din seria L.

fotograf-portret-brasov-bucuresti-01

6

8

7

Am terminat ședința foto exact la închiderea grădinii botanice, însă cănd am ajuns în zona unde eram cazat, am văzut un gutui pe marginea drumului.
Fotografii se pot face oriunde, iar inspiratia vine de peste tot.
Am fotografiat bineînțeles la diafrgama de 1.4 

fotograf-portret-brasov-bucuresti-01

fotograf-portret-brasov-bucuresti-01

fotograf-portret-brasov-bucuresti-01

Cu ocazia aceasta am putut testa și rapiditatea focusului în condiții mai dificile. Pentru că sora mai mica a modelului, împreună cu fiica mea, au vrut să-i arate Andreei cum se face de fapt o ședință foto. Focusul extrem de rapid m-a ajutat să obțin cadre sharp în timp ce copiii se mișcau rapid, iar eu fotografiam la diafragma de 1.4.

12

13

Comments

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *